Jdi k šípku

2krát skvělý komentář
Tento podzim jsem se pokusila výrazně změnit svůj lifestyle. Ta například, přestala jsem jíst potraviny s obsahem palmového oleje (což jsou jen tak mimochodem skoro všechny) a od léta pracujeme s mamkou na tom, abychom měly čerstvé bylinky ze zahrádky. Navíc jsem se rozhodla trochu více objevit kouzla a blahodárné účinky přírody, například dnes jsem se vydala pro šípek ( a mám úplně rozpíchané ruce od trní).

Co je vážně skvělé, obsahuje mnoho vitaminu C, sbírá se těsně před uzráním (to má vit. C nejvíce) a následně se suší. A na co je dobrý? Tak například na čaj, který obsahuje vitaminy B1, B2, P a K, karoteny ( z těch si tělo dokáže vytvořit vit. A). Mohou se z něj také připravovat marmelády, sirupy a já osobně uvažuji i o šťávě.
Šípek je dobrý pro naši imunitu, pomáhá při urologických problémech, při křečových žilách a má pozitivní účinek na trávení.
Takže, já už svůj šípek mám daný u radiátoru a hezky suším, abych si nějakou zdravou dobrotu mohla připravit, až mě zase dostihne podzimní či zimní nachlazení.
Doufám, že jsem vás inspirovala ke sběru tohoto plodu a že si třeba za měsíc budete můj blog číst s šípkovým čajem po ruce.




2 komentáře:

  1. Z čaje ze šípků jsem vždycky měla trošku strach, nevím proč, ale šípek mi přijde něco jako jeřabiny - působí jedovatě :D ale třeba ho někdy zkusím :)

    Srdečně Tě chci pozvat na svou velkou adventní Giveaway!

    OdpovědětVymazat

Děkuji ti za komentář :)

Nejčtenější články tento měsíc

Přečtěte si také